Fithalle logo

Cryolipolyse

Wat is Cryolipolyse ?

Cryolipolyse of koudetherapie kent vele verschillende toepassingen in de medische en cosmetische wereld en dit sinds een heel geruime tijd.

De Cryotherapie bij Fit Halle spitst zich toe op Cryolipolyse en maakt gebruik van een speciale kop met temperaturen tot -10° celsius waardoor het weefsel van de gewenste probleemzone wordt behandeld. Hiermee creëren we een thermische schok die de temperatuur van de vetcellen doet dalen. 

Deze actie wekt een geleidelijk en spontaan eliminatieproces op dat apoptose of geprogrammeerde celdood wordt genoemd. De temperatuur van de huid gaat in een minimum van tijd van 34°C naar ongeveer 8°C zonder het creëren van een koud gevoel.

De afgebroken vetcellen worden in de tijd na de behandeling op een natuurlijke wijze opgeruimde en afgevoerd via het lymfestelsel en verlaten zo het lichaam. Dit is een definitief proces en verwijderde vetcellen keren niet meer terug. Cryolipolyse verschilt dusdanig van liposuctie doordat de afgebroken vetcellen zich op een natuurlijke wijze uit het lichaam verwijderen.  

De behandeling met dit apparaat duurt maximaal 30 minuten en geeft een onmiddellijk en blijvend resultaat.

Het is pijnloos en snel.

Cryotherapie op lichaam

Hoe verloopt
een
sessie cryolipolyse?

Neem telefonisch of per mail contact met me op en dan leggen we meteen een geschikte datum voor een intakesessie vast. 

Tijdens deze sessie gaan we na wat de cryotherapie voor u kan betekenen en op welke zones we zullen werken.

Nadien starten we met een reeks behandeling dewelke zal bestaan uit 6 sessies van ongeveer 25 minuten, telkens met een tussenperiode van 2 weken. Deze rustperiode is noodzakelijk voor het lichaam om de vetcellen en afvalstoffen op natuurlijke wijze te verwijderen.

Aan het begin, midden en einde van de behandeling worden de vorderingen opgemeten en bijgehouden.

Veelgestelde vragen

De resultaten van de cryolipolysebehandeling op de buik zijn opmerkelijk. Eén enkele sessie leidt tot een aanzienlijke vermindering van 20 tot 22% van het onderhuidse vet. Klinische studies tonen aan dat deze methode niet alleen efficiënt is, maar ook veilig.

Neem telefonisch of per mail contact op met Fit Halle en dan leggen we meteen een geschikte datum voor een intakesessie vast. ​Tijdens deze sessie gaan we na wat de cryotherapie voor u kan betekenen en op welke zones we zullen werken. En uiteraard wat de kost zal zijn per behandeling.

Cryolipolyse richt zich primair op het verminderen van vet op specifieke lichaamsdelen, niet noodzakelijkerwijs op gewichtsverlies. Het voornaamste doel van deze behandelingen is het verliezen van vet. Na een reeks van drie sessies is het mogelijk om 20% tot 30% van het vet in de behandelde gebieden kwijt te raken.

Deze behandeling is pijnloos. Echter, de sterke koude die wordt toegepast kan een gevoel van ongemak veroorzaken. Ook kan het behandelde gebied enige gevoeligheid vertonen in de dagen die volgen op de behandeling.